Packa bra inför semestern

 

Semesterresan är en av årets höjdpunkter, men ibland kan inledningen kännas förvirrande. Har du packat tillräckligt med kläder? Kom du ihåg presenten till släktingarna? Sådana här saker kan lätt skapa en trist ledighet. Men det går faktiskt att lösa med lite förberedelser, packa rätt så blir semestern lätt.

Glöm inte att ju tyngre bagaget är desto dyrare blir det, åtminstone vid flygresor. Ta bara med det som du verkligen behöver, till exempel mediciner, glasögon, toalettartiklar och kläder som du trivs i. Böcker kan du köpa på flygplatsen och en snorkel med cyklop finns att hyra. Alla onödiga saker bör du lämna hemma.

Shoppa under resan

På hemvägen är bagaget ofta tyngre än på ditresan. Passa på och köp dig något nytt under resans gång, men handla inte för mycket. Då finns det risk att semestern får en trist avslutning när du passerar tullen. Försök göra fynd av lätta material och köp hellre en souvenir av gips istället för gjutjärn. Då kan du få med dig fler trevliga minnen hem utan att behöva betala extra på flygplatsen.

Tänk efter före när du väljer bort saker och ting. Badbyxor finns att köpa, men kanske inte i precis din storlek? Värktabletter är lätta att hitta, men inte det märke du vant dig vid? Snåla aldrig på mediciner och favoritkläder.