Sluta röka under ledigheten

När det äntligen är semester och jobbet hamnar i bakgrunden finns det mycket annat som du kan ägna tiden åt. Naturligtvis är nöje och avkoppling det viktigaste under ledigheten men det är också ett bra tillfälle att få praktiska saker gjorda. Tänk till exempel över dina rökvanor. Ska du inte passa på att sluta nu? Det finns flera goda skäl.

Använd din lediga tid till att prova på något annat än rökning. En vana är lättare att sluta med om den ersätts av en annan. Om du använder pengarna du får över till att börja med ett nytt intresse så mår du snart bättre både fysiskt och psykiskt. Du kommer tillbaka till jobbet som en helt ny människa. Dina arbetskamrater kommer att bli förvånade.

En svår utmaning

Att sluta röka är svårt. Men när du verkligen bestämt dig så finns det hjälp att få. Njut av din ledighet. Gör sådant som du tycker om tillsammans med de människor som du tycker bäst om. Då går tiden fort och rökningen blir sakta men säkert ett avlägset minne. Om du saknar den energi och det lugn som kanske din gamla ovana gav så kan andra saker få samma effekt.