Tivolin i norden

Nöjesparker är något som brukar uppskattas av såväl barn som vuxna. Oavsett om man besöker dem på sommaren eller då de har julöppet brukar de erbjuda trevlig stämning och mängder av framträdanden och attraktioner. Nedan finner ni fyra av nordens största nöjesparker som vi föreslår man besöker, utan inbördes ordning.

Tivoli

Tittar man på besökarantalet är detta nordens största nöjespark med närmare fem miljoner besökare per år.  Tack vare dess närhet till centralstationen i Köpenhamn är det ett enkelt besök även för oss svenskar. Parken har öppet under större delen av året med olika teman som passar säsongen.

Kongeparken

Norges bidrag till listan hittar vi i Kongeparken som befinner sig i Opstad på norska västkusten.  Även fast parken är den minsta på vår lista så har den en hel del attraktioner. Senaste investeringen finner vi i Stupet, det högsta tornet av typen fritt fall i Norge.

Gröna lund

I den Svenska huvudstaden hittar vi Grönalund som dessutom är landets äldsta tivoli. Redan 1883 invigdes nöjesparken och har sedan dess haft många attraktioner både i form av åkturer och framträdanden. Stora scenen på gröna lund är nämligen känd för att varje sommar beträdas av stora internationella kändisar så som Lady gaga och Tenacious D.

Liseberg

Sveriges största och nordens näst största nöjespark finner vi i Liseberg. Liseberg är bland annat känt för sin bergochdalbana i trä som heter Balder. Den har hela tre gånger vunnit pris för att vara bäst i sin kategori. Andra kända åkturer är Helix, Flumeride och spökhotellet Gasten.