Upptäck Island

Vi tänkte inleda med något som kommit att bli väldigt populärt, nämligen att resa till Island. Precis som med allt annat så finns det trender som kommer och går och nu är det Islands tur att stå i rampljuset. För att sätta det i perspektiv så kan vi tala om att Island har strax över 330 000 invånare, men över 1,5 miljoner turister per år. Vi tänkte berätta lite om vad det är som gör Island till ett så spännande resmål och även vad du bör tänka på om du planerar att resa dit!

Blue lagoon

Blue lagoon eller Blå lagunen på svenska har blivit en väldigt het attraktion, i dubbel bemärkelse. Blå lagunen är något som kallas för ett geotermiskt spa och badvattnet är mellan 36 och 39 grader varmt! Vattnet får sin ljusblåa färg från de över 200 olika mikroorganismerna i det. Vissa delar är till och med så varma att man stängt av de för badgästerna. Eftersom att detta är en mycket populär attraktion så är det viktigt att boka in sig i förväg om man vill garantera sin upplevelse. 

Gejsrar

Denna artikel hade ju såklart inte varit komplett utan att tala om gejsrarna på Island. Den mest kända gejsern är Strokkur, och det är inte så konstigt. Den har nämligen utbrott ungefär var femte minut, hela dagen, varje dag. Det är perfekt för turister som vill uppleva en gejser, eftersom andra gejsrar kan vara inaktiva i dagar och veckor. Eftersom detta är något som de flesta turister vill se så finns det många bussbolag som erbjuder resor till gejsrarna. 

Att tänka på

Precis som med de flesta andra resmål så finns det saker att tänka på. För att slippa tråkiga överraskningar tänkte vi dela med oss några saker som kan vara bra att veta. Du kommer förmodligen att behöva hyra en bil. Trots att Island är ganska litet så kan det bli långt mellan attraktionerna, för att kunna njuta så mycket som möjligt av naturen så kommer du med största sannolikhet behöva en bil. Dessutom så kan dagarna bli ganska korta beroende på vilken tid på året du åker, försök därför att planera dina aktiviteter så att du inte missar dagsljuset. Vädret kan skifta snabbt. Har du tänkt att vandra så är det en bra ide att ha med ett extra lager kläder ifall vädret skulle bli sämre, det är inte ovanligt att det går från sol till regn på några minuter, då vill man vara förberedd. Mycket turister. Eftersom att Island har blivit populärt så är risken stor att du kommer få trängas med andra turister runt de mest populära attraktionerna. Därför kan det många gånger vara väldigt skönt att vandra lite själv och upptäcka den vackra naturen.